Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 5 december 2018
10:00
Restaurangen/Sal D

Fotoutställning

Med anledning av Uppsala Kammarorkesters 50-årsjubileum.

I år är det 50 år sedan Carl Rune Larsson tog upp taktpinnen och satte igång den allra första konserten med Uppsala Kammarorkester.

Under Uppsala Kammarorkesters senare historia har fotografen Stewen Quigley anlitats för att ta foton till orkesterns presentationsmaterial. Här finns foton från tiden i Universitetets aula via bygget av Uppsala Konsert & Kongress till nutid. Det långa samarbetet är byggt på Stewens drivkraft och kreativitet samt hans unika förmåga att få fram det lustfyllda i musiken och hos musikerna.

”Det är fantastiskt kul att få visa en del av ett stort och gediget arbete som Stewen Quigley genom åren levererat till oss. Det är inte lätt förmedla musik och dessutom en stor orkester genom en kamera men med finurliga idéer och kreativitet har Stewen lyckats. Det här är ett väldigt fint sätt att visa en del av Uppsala Kammarorkesters historia.” säger Veronika Savolainen, kommunikations- och marknadsansvarig vid Musik i Uppland.

Stewen Quigley har valt ut några bilder som får representera detta samarbete. Fotoutställningen pågår mellan 4 december – 7 februari och kan ses under restaurangens öppettider som du hittar här. Notera även att vi har jul- och nyårsstängt.

Uppsala Kammarorkester

1968 bestod orkestern av sjutton stråkmusiker och med Carl Rune Larsson, som ledare och dirigent. Redan från början eftersträvade Carl Rune hög kvalitet och professionella stämledare hade engagerats. Under den första tiden mötte orkestern stor uppskattning och vid flera tillfällen i samarbeten med Akademiska Kapellet och med Regionmusikens blåsare samt med någon av stadens körer. 1988 övertogs ansvaret för Uppsala Kammarorkester av den nya länsmusikorganisationen Stiftelsen Musik i Uppland.

Idag är Uppsala Kammarorkester en flexibel orkester i orkesterstorlek med 40–50-tal professionella musiker, varav 13 har fast anställning vid Musik i Uppland och de övriga är återkommande frilansmusiker. Sedan 2007 är Uppsala Konsert & Kongress hemvist för orkesterns verksamhet.

Datum & tid

Från 5 december 2018 10:00 till 7 februari 2019 15:00

Biljettpris

Fri entré

Övrigt
Fotoutställningen kan ses under restaurangens öppettider.
Presenteras av
Ett samarbete mellan Musik i Uppland, Q-Image och Uppsala Konsert & Kongress.

Information