Jul med Cirkus Cirkör – dinnershow på UKK
Boka företagets julupplevelse på UKK – julens mest oväntade kväll med förstklassig cirkus, mat och dryck på menyn!
Information
I december bjuder Uppsala Konsert & Kongress och Cirkus Cirkör in till en exklusiv dinnershow fylld av halsbrytande nummer, varm humor och sensationella smaker. Perfekt för företaget, kollegorna, släktträffen eller kompisgänget!
På scen står några av norra Europas främsta cirkusartister – och vid bordet njuter ni av en lyxig femrättersmeny med allt som hör julen till. För dig som bokar åt ditt företag finns dessutom möjlighet att inleda kvällen med fördrink och egen mingelyta före middag och show.
Datum
Onsdag 17 december kl. 18.30
Torsdag 18 december kl. 18.30
Fredag 19 december kl. 18.30
Lördag 20 december kl. 18.30
Pris
Från 939 kr/person (exkl. moms och serviceavgift)
Vill du boka som privatperson? Gå till Program.
Bokning
Ta kontakt med oss för att boka idag!
Möten & event
Middagen
Välkomstglögg med läckert tilltugg
Inledningen på en smakföreställning i fem akter
Första serveringen: Tre sorters sill på kanapé
Aptitretande öppning på kavring, sprött knäckebröd och kulinarisk kreativitet
- Matjessill på smörstekt kavring med potatis, gravad äggula, brynt smör, citron och gräddfil
- Senapssill med äpple och calvados, confiterad potatis med smak av dill samt picklad rödlök
- Stekt inlagd strömming
Andra serveringen: Trio med ägg, ost och fläsk
En smakcirkus där rökighet, syra och sälta slår volter tillsammans
- Ägg- och laxtartar med räkor, rom och dillcrème
- Tartelett med västerbottensost, svamp och syrad lök
- Terrin på varmrökt sidfläsk och bog i portvin, med surkålsmajonnäs och friterad lök
Tredje serveringen: Jansson i ny scenkostym
Mellanspel med mustig smak och modern twist
- Potatiskrokett med anjovis och västerbottensost, serveras med hemmagjord korv, dillolja och vispad smetana
De första tre serveringarna ackompanjeras av knäckebröd med ostcrème.
Fjärde serveringen: Röding och saffran i skön harmoni
Perfekt balansakt till gyllene toner
- Smörstekt röding med confiterad äggula, krispigt sidfläsk, bakad fänkål och sammetslen saffransvelouté
Femte serveringen: Läcker final med söta smaker
Kvällen i manegen rundas av med godsaker till kaffet!
- Sticky rice kryddat med vanilj, clementin och kanel
- Chokladtryffel och andra julfavoriter
- Kaffe/te
Vegetarisk meny
Den vegetariska menyn blir en variant av vår femrätters meny, med samma omsorgsfulla upplägg och spännande julsmaker.
Dryckespaket
Till menyn erbjuds flera noga utvalda dryckespaket – med eller utan alkohol – för dig som vill låta varje rätt få sitt perfekta sällskap i glaset.
Om föreställningen
Föreställningen är speciellt framtagen för UKK:s publik och visas endast fyra kvällar julen 2025. På scen står några av norra Europas främsta cirkusartister – och vid bordet njuter ni av en lyxig femrättersmeny med allt som hör julen till, och en och annan överraskning.
Kvällens värd är Peter Åberg – riksbekant jonglör och akrobat – som med en oemotståndlig charm, omedelbar publikkontakt och otroliga tricks i kavajärmen, leder oss genom en elegant och vintrigt skimrande kväll. Här blandas minnesmagi med balansakter, fysisk komik och andra scenkonster i världsklass. Stil möter förundran – men inget är riktigt som det först verkar. Hela rummet tas i bruk, och upptåg väntar i varje vrå. Vem vet – kanske får just ni en cirkusartist till bordet?
För regin står två av Cirkus Cirkörs mest erfarna kreatörer: Saara Ahola, luftakrobat, scenograf, kostymör och konstnärlig ledare för Cirkör Event, och Jesper Nikolajeff, cirkusartist, knivkastare (!) och teknikdesigner. Båda är del av Cirkus Cirkörs konstnärliga råd och har lång erfarenhet av att skapa unika och platsspecifika föreställningar på nya scener.
Dessa kvällar på UKK i december bjuder på en upplevelse utöver det vanliga – där julbordet blir scen, publiken medspelare och vad som helst kan hända…
Medverkande artister presenteras under hösten.
Presenteras av Uppsala Konsert & Kongress och Cirkus Cirkör
Våra andra menyer
Konferenslunchmeny
För konferens måndag till fredag, tillagat med säsongens råvaror.
Middag & festmeny
Välj bland förätter, huvudrätter och desserter.
Dryckesmeny
Något gott i glaset! Kombineras med annan meny.
Mingelmeny
Förgyll utställningen med vår fräscha och vällagad mat.
Smått & gott-meny
Något lätt före, under eller efter eventet.
Grab and go-meny
Ät när du vill – något lite lättare att förtära under mässan.